D&D Kampanj (Rollspel)

Gå ner

D&D Kampanj (Rollspel)

Inlägg  Mattias i 2008-12-31, 13:10

Eftersom att det verkar luta åt att det blir en D&D kampanj så kommer jag att börja arbeta med den under veckan. Den här tråden kommer att innehålla lite information så ni vet vad som händer. Den kommer att uppdateras i takt med kampanjens gång.

För er som är aktiva på WRNU (rollspel.nu) kommer ni märka att jag lägger upp lite trådar där om kampanjen. Dessa är bollplank för mig som spelledare och innehåller spoilers, kampanjuppslag och liknande. Trådarna är med andra ord OFF-LIMIT för er andra. Jag kommer att märka trådarna med [SNK]....... Vilket står för Sangt Niklaus Krönika vilket är namnet på kampanjen. Jag har alias flurtis där.


//Mattias

Mattias

Antal inlägg : 179
Join date : 08-10-19

Till överst på sidan Gå ner

Sv: D&D Kampanj (Rollspel)

Inlägg  MickeW i 2008-12-31, 13:20

Coolt.
Jag hänger ytterst lite på rollspel.nu numera så det ska inte vara något problem att undvika att läsa spoilers av misstag...
MickeW
MickeW

Antal inlägg : 266
Join date : 08-05-29
Ort : Västervik

Till överst på sidan Gå ner

Sv: D&D Kampanj (Rollspel)

Inlägg  Mattias i 2008-12-31, 19:24

Det började röra sig mot midnatt, Delebrei´n visste att hon var tvungen att vara inomhus innan nattens djupaste timme. Då skulle dom komma som vanligt längst Cyrendail’s gränder och gator. Hungriga skulle de se till att byborna hölls inne i huset och var pliktfyllda. Hon trampade vidare, hon var tvungen att gömma barnet, hon tittade ner på den lilla pojken som låg i hennes armar, en pojke på 6 månader. Hon visste vad dom skulle göra med honom om dom fick reda på att hon hade fött ytterligare en pojke. Hennes fötterna fortsatte att eka mot kullerstenarna. Delebrei´n visste inte om hon såg eller kände hans närhet först. En känsla av den renaste skräck som vandrade längs med hennes ryggrad. Strax därefter slog hennes knän mot backen, för att därefter följas av kroppen. Det hela hade gått snabbt och tyst. Ett barngråt försvann allt längre bort längs gatan för att sedan tystas helt.

Sangt Niklaus Krönika är en berättelse om förtryck och vemod. Uppe på de mörka dimslätterna i Syrreniens norra hörn ligger kampanjens sköte. Häruppe bland höglandet och bergen ligger en by precis nedanför ett stort mörkt slott. Det är här vår krönika tar vid. Cyrendail’s är en by som lyder under en så kallad herre. Herren bor i det mörka slottet och ni och era släkt och vänner nedanför i byn. Det är mörkt häruppe i Syrrenien och när kampanjen startar kommer det vara i Riddarens månad vilket i sin tur är den mörkaste och kallaste delen av året. Syrrenien är ett isolerat land och Cyrendail är en isolerad by. Väldigt liten handel med utomstående tillåts och därför kommet det inte in mycket influenser från andra länder och kulturer. Visst finns det gamla alver och dvärgar som kommer ihåg hur det var förr, när handeln med sjöfolket blomstrade och Cyrendail var en knutpunkt i navet för det som då kallades nyetableringen. Men dessa alver och dvärgar har lärt sig att vissa saker är säkrast att glömma och aldrig mer nämna. Byn är rätt så liten och omgivs av kallfjället som går upp och ner över dalarna. Längs med kalfjällets mark stryker sig dimmorna over ljungen och sveper in växtligheten i ett gråaktigt diss. Denna dimma som sägs kalla till sig folk från skugglandet och rent av få hela grupper av folk att försvinna. Det finns dock två stigar som man kan vandra på, smala och hala slingrar de sig igenom dimman, en ner till Silversjön och den andra sakta vidare igenom Holmgar Passet, för att sluta vid någon annan okänd bebyggelse.
Cyrendail som stad domineras av trähus, Herren vill ha enhetlighet i byn och enbart svartvita kläder tillåts. Husen är av samma form och slag allihopa förutom några få stadsbyggnader. Bane guden över Vandöda och nekromanti är den enda tillåtna guden här och han har även ett tempel helgat åt honom inne i stadens centrum, där rituella människooffer genomförs till Banes ära. All annan guda dyrkan är förbjuden. Dyrkan av Raven Queen ses som ytterst allvarligt och tilldelas alltid ett strängt dödstraff. Under herren så är det prästerna i byn som styr, dessa har dock etablerat en Sheriff vid namn Grymindirr som ansvarar för att Herrens lagar och förordningar följs. Till sin hjälp har han Gremlings Polisen, eller i folkmun GP. Gp är en polisstyrka klädda i blåa rockar. Dom patrullerar byns gator i grupper på 4-5 Gremlings ofta ledda av en poliskapten och är beväpnade med stora tvåhands spikklubbor. Grymindirr och GP ser till att lagen följs, förutom dom vanliga förbuden, som stöld, mord och förräderi har även Cyrendail ett par andra förbud:

-Enbart dyrkan av Bane är tillåten,
-Varje kvinna är bara tillåten att avla fram en pojke per livstid,
-Vid midnattens mörkaste timme släpps ”dom hungriga” ut för att se till att ingen bryter mot husarresten som är obligatorisk över natten
-Det är ej tillåtet att distrubiera mat till andra utan tillstånd.
-Varje by invånare måste skänka 2liter blod varje månad till templet.

GP och Grymindirr är både domare och försvarsadvokat. Herren har gett dom full behörighet att dom beslut som anses nödvändiga.

//Mattias

Mattias

Antal inlägg : 179
Join date : 08-10-19

Till överst på sidan Gå ner

Sv: D&D Kampanj (Rollspel)

Inlägg  Mattias i 2008-12-31, 19:26

SLP:er i byn. Titta igenom listan över spelledar personer. Ta någon som ni gillar och etablera en relation till dem. Det kan vara far, Kusin/vän Adoptivson etc. Undvik däremot relationer som kan binda upp er dvs. giftermål, barn etc.

Skrymir: Byns grovsmed. Skrymir bankar och sliter hela dagarna på utrustning till byns män. Allt ifrån hammare till vedyxor går att beställa här. Skrymir tar däremot inte emot regelrätta vapen beställningar då han inte vill stöta sig med herren.

Mynta Rävnos: Byns helerska. Av många ses mynta som en mystisk person som dessutom är känd i byn för att dyrka Äventyrar guden Avandra i smyg. GP och Grymindirr ses ofta patrullera utanför hennes hus och många gånger hörs det rykten i staden om att Grymindirr planerar att gripa henne. Men ingenting har hänt än. Många menar på att Grymmindorr är rent av rädd för mynta och inte har vågat gjort något än.

Signir Långtå: Ansvarig för livsmedels insamling och distrubition. Samlar in veckovissa födoinsamlingen som senare skall distrubieras till byns alla invånare. Signir anses av många vara en ödmjuk person som brukar justera distrubitionen med gott mått omdöme, tvärtemot herrens regler.

Lagnar den korsfäste: När kampanjen börjar är Lagnar Korsfäst i stadens centrum. Han fanns skyldig till dyrkan av The Raven Queen. GP hittade massor av bevis i hans hus och som straff dömdes han till 2 timmars tortyr, för att slutligen korsfästas offentligt. Inom en vecka kommer han tas till templet för att resas som Crypt väktare och skickas upp till slottet för tjänstgöring

Sniffa Hjort: Sniffa är den ende av byinvånarna som är av herren godkänd som importör av gods. Sniffa är dessutom den enda som får vistas ute nattetid men då enbart för att ta emot ”Budet” som kommer nattetid med importerade varor som säd och timmer som bytts mot malm bruten av Zombies i någon av gruvorna runt om i staden.

Lira Bågsträng: Lira är byns jägare och efterlyst av GP och Grymindirr i flera månader för olaglig dirtrubition av mat. Lira har förmågan att navigerar igenom dimmorna på höglandet, ingen annan av byns invånare har lärt sig denna förmåga. Lira brukar komma ner och förse utsatta familjer med hjortkött i smyg. Ibland tar hon en och annan pojkbarn med sig upp på höglandet i säkerhet.

Stevnir Hammarstål: En gammal man med grådisigt skägg som sitter utanför sitt hus och övervakar stadens gator. Mycket är okänt om Stevnir, många säger att han deltog i en stor strid längre söderut för några år sedan, andra menar på att han hjälte. Själv är Stevnir mycket tystlåten och grymtar mest. GP väljer att undvika Stevnirs hus och Grymindirr sägs inte ens våga titta honom i ansiktet. Många i byn menar på att ifall Grymindirr skall ingripa mot Hammarsköld kommer han förmodligen att ta hjälp av folk från slottet.

Siramut Rödtjut: Före detta barägare. Siramut ägde förut baren Rödtjut innan GP och Grymindirr stängde ner den. Dom ansåg att den medförde dålig pliktkänsla till invånarna trots att Siramut lovat att sluta med både försäljning av dryck och mat.

Spelledar Personer som man inte har någon ”personlig relation” med:

Grymindirr: Sheriffen i staden är utsedd av Herren att vara på bödel och polis. Anses i byn som relativ feg men har full uppbakning ifrån slottet. Dom få gånger slottet ingriper i byn är det med besked. Vandöd och demoner väller ner och svärmar stadens gator, vampyrer och djävlar våldför sig och skapar ett blodigt kaos. Grymindirr själv ryktas vara varulv.

Fymdal Järnkäft: Överstepräst av Bane. Ansvarig för blodinsamling och människooffer. Den ende i byn som kan beordra Grymindirr och GP om något. Fymdal är en ihopkrupen gammal människa med ett vårtigt ansikte, när han pratar väser han lite med tungan, liksom lite läspande. Han sägs dock vara väldigt mäktig präst och hyser en väldig respekt inom templet

Herren: Få har sett Herren, ännu färre vet hur han ser ut. Det ryktas att han blickar ut över byn genom sitt slott. Han sägs komma ifrån skugglandet och skall ha frammanat skuggorna runt byn för att hindra fientliga arméer att ta sig in. Vissa nätter kan man höra demoniska skrik ifrån slottet, många hävdar då att det är herren som flyger iväg med sin best för att uträtta ett ärende utanför byn.

Gograh: En varelse i svart rustning som fungerar som budbärare mellan Fymdal Järnkäft och Slottet. När Gograh vandrar längs med gattorna sker det enbart på nätterna. Dom få som har sett honom gå igenom staden beskriver honom som onaturligt tyst, med en bitande kyla runt sig. En känsla av onaturlighet och övermänsklighet sägs omge honom. Enligt elaka rykten i templet skall till och med Fymdal darra som ett asplöv när Gograh talar till honom.

//Mattias

Mattias

Antal inlägg : 179
Join date : 08-10-19

Till överst på sidan Gå ner

Sv: D&D Kampanj (Rollspel)

Inlägg  MickeW i 2009-01-15, 09:17

Med tanke på att det officiella rollformuläret inte är perfekt: Kan det här rollformuläret vara något?
[Länk]
MickeW
MickeW

Antal inlägg : 266
Join date : 08-05-29
Ort : Västervik

Till överst på sidan Gå ner

Sv: D&D Kampanj (Rollspel)

Inlägg  Mattias i 2009-01-18, 02:21

Det är absolut bätttre än orginalet. Men jag håller på och letar efter ett som kalkylerar alla stats åt en. Så fort jag får tag i en gammal rollspelsräv som jag känner så ska jag be om en hemsida där man skriver in allt och så räknar sidan ut allt för en. Dessutom får man färdigskrivna power cards. Allt är bara att skriva ut.

//Mattias

Mattias

Antal inlägg : 179
Join date : 08-10-19

Till överst på sidan Gå ner

Sv: D&D Kampanj (Rollspel)

Inlägg  MickeW i 2009-04-05, 20:36

Nu har Pontus och Micke H gjort rollpersoner. Det blev en Cleric och en Paladin. Vi har alltså en grupp som tål massor av stryk pga två defenders (Pontus och jag), och massor av helning.
Hoppas att den här kampanjen blir av till slut!
MickeW
MickeW

Antal inlägg : 266
Join date : 08-05-29
Ort : Västervik

Till överst på sidan Gå ner

Sv: D&D Kampanj (Rollspel)

Inlägg  Mattias i 2009-04-07, 12:45

Jag med Smile

Mattias

Antal inlägg : 179
Join date : 08-10-19

Till överst på sidan Gå ner

Sv: D&D Kampanj (Rollspel)

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet