Årsmöte Sverok OST för att skapa nytt distrikt

Gå ner

Årsmöte Sverok OST för att skapa nytt distrikt Empty Årsmöte Sverok OST för att skapa nytt distrikt

Inlägg  John i 2010-10-05, 12:51

Jag fick detta på mailen:

Kära distriktsmedlemmar.

Nästa år kommer Sverok Ost att delas upp i tre mindre distrikt. Detta mail är full av info om processen som kommer att föregå detta. Var god och sprid detta till alla era medlemmar. Tyvärr stannar de flesta mail ofta hos föreningars mailmottagare, men vi hoppas att ni tar chansen och är med och påverkar den här processen. Så till själva informationen:
Sverok Ost är ett av Sveroks mest röriga distrikt. Vi har fem landsting att söka pengar från varje år, detta efter en nylig expansion där vi tog över Blekinge från Sverok SKuD. Kraven från landstingen är svåra att möta då föreningar från en del av distriktet ibland inte har rätt att ta del av distriktets pengar då de specifika pengarna kommit från en annan del.

Vi har svårt att få en geografisk spridning i vår styrelse på grund av ytan vi täcker. Kostnaderna för resor går att täcka, men det är en kostnad vi gärna skulle se minska. Men det är inte bara resorna i sig som är problemet. Det är rent praktiskt besvärligt att få kontinuitet i styrelsens arbete då man måste avsätta en heldag för att ha även det kortaste av möten. Tid och energi vi kunnat använda till effektivt arbete går istället åt till logistik.

Med detta som bakgrund tog Sverok Osts årsmöte i mars beslutet att öppna för en uppdelning av distriktet i tre mindre distrikt. Dessa är följande: Sverok Östergötland, Sverok Jönköping-Kronoberg och Sverok Kalmar-Blekinge.

Under hösten kommer vi att hålla två omgångar förberedande möten på sex orter i distriktet. Dessa är: Linköping, Jönköping, Gislaved, Växjö, Ronneby och Kalmar (mer specifik info om plats och exakt klockslag följer nedan). Den första omgångens möten kommer att vara till för öppen diskussion och reflektion över de kommande förändringarna och kommer att äga rum 23 oktober. Om inget annat informeras om i förväg är tiden för alla möten 18.00. På dessa möten kommer alltid minst en styrelsemedlem från Sverok Ost att närvara. Under de första mötena kommer sedan nya datum för den andra omgången möten att bestämmas.
Den andra omgången möten kommer att vara konstituerande möten för de nya distriktsföreningarna. Under dessa kommer vi att bilda de nya distrikten som Distriktsföreningar för att de, under nästa år, gradvis ska kunna ta över distriktsarbete och tillgångar från Sverok Ost. Den andra omgången kommer alltså att bestå av tre möten – ett för varje ny distriktsförening.

Förslaget till de konstituerande mötenas (alltså den andra omgången) form är att varje förening har rätt att skicka max två representanter med rösträtt. Dessa representanters resor hoppas vi också kunna finansiera från Osts håll. Detta för att vi vill undvika att enskilda föreningar redan från början får alltför stort inflytande i de nya distrikten. Mötet hålls i övrigt som vilket konstituerande möte för en Sverokförening som helst. Deltagarna diskuterar och röstar fram en styrelse, antar stadgar (som förberetts dels av oss i Osts styrelse och dels i den första omgången möten) och lägger upp en verksamhetsplan.

För att diskutera mötena innan 23 oktober kan ni antingen maila mig, besöka vår webbsida (ost.sverok.se) besöka forum-tråden (här), skriva upp er på facebook-eventet (http://bit.ly/93R1zU) eller höra av er på något annat sätt.

Vi hoppas att vi, genom denna uppdelning av distriktet, ska kunna tackla några av de problem vi haft i Ost samtidigt som vi tar vår verksamhet närmare distriktets medlemmar. Ni är alla varmt välkomna att bygga de nya distrikten tillsammans med oss.

Platser för alla möten och kontaktperson för respektive:

Linköping - Sveroks Kansli, S:t Larsgatan 6. (Robert Cederlund - )
Jönköping - Gameboards and Broadswords lokaler i Kulturhuset på Tändsticksområdet. (Johan Jonsson - johan.jonsson@studieframjandet.se)
Gislaved - Missionskyrkan (där CrossCon anordnas). (Jonas Linde - yaaaaaa55@hotmail.com)
Växjö - VäS lokal, det lilla huset på bakgården av Kungsgatan 24. (Andreas Gustafsson - casio_g_shock86@hotmail.com)
Ronneby - Studiefrämjandets lokaler. (Thom Kiraly - thom.kiraly@gmail.com)
Kalmar - Calmare SpelSällskaps lokaler. (Viktor Sjögren - roooten@hotmail.com)
/ Sverok Osts styrelse, genom Ordförande Thom Kiraly.
John
John
Admin

Antal inlägg : 539
Join date : 08-05-20

http://vvikbf.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Årsmöte Sverok OST för att skapa nytt distrikt Empty Sv: Årsmöte Sverok OST för att skapa nytt distrikt

Inlägg  John i 2010-10-05, 12:51

Jag vill inte åka.
John
John
Admin

Antal inlägg : 539
Join date : 08-05-20

http://vvikbf.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet